Gör tysta skrik hörda

 
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/smalandsnytt/anmalningarna-for-plagade-slaktdjur-okar
Läste en artikel från SVT om hur fasansfulla förhållanden djuren tvingas leva i. Dessa sätt att behandla våra fantastiska djur på förekommer ofta och anmälningar strömmar in. Till reaktion mot detta kände jag att jag var tvungen att skriva en liten text som jag tycker man bör reflektera över och gärna våga ha egna åsikter om. 


Falukorven som vi ser i affären kommer någonstanns ifrån. Grytbitarna som ligger i köttdisken kommer någonstanns ifrån. Kycklingen som ligger i våra frysar kommer någonstanns ifrån. Köttet läggs på rullbandet, ner i påsen och sen hem till våra kök. Enkelt och fort. Allt för att tillfredsställa människornas efterfrågan.

När man ser på falukorven tänker man inte på att det faktiskt är ett djur, likt du och jag, som ligger där. Det är en produkt för många och det är en inkomstkälla för andra. Men har vi någon gång tänkt över hur denna varelse, med förmågan av att känna, har behandlats? 
   
Det är enkelt att blunda, det är enkelt att låta ens illusioner förbli. Vi människor har fått gåvan att kunna tänka. Reflektera. Förstå. Dra slutsatser. Vi människor är den mest intelligenta arten på jorden. Varför kan vi inte använda den intelligensen till att åtminstone våga förstå och våga se, i detta fall djurens, mindre vackra värld. Våra tankar bör inte stoppas när vi tänker på från vilka förhållanden vår mat kommer ifrån. Utan de borde fortsätta. Vi borde ifrågasätta mer och vi borde börja inse att det finns fler världar än våran, som egentligen skriker efter hjälp där i slakthusen. Alla hör dem inte. Men det är vår uppgift TILLSAMMANS att göra de hörda och uppmärksammade. 

VI måste tala för djuren. Vår röst är djurens röst. 
 
 




Kommentera här: